Sponsor aan het woord Marcel BaasMarcel Baas is geen onbekende naam binnen S.C. Twist.

Vanaf de fusie van Spirit, Oranje Nassau en HWC ben je betrokken geweest en was je het boegbeeld van de sponsorcommissie. Kun je wat meer vertellen over jezelf en hoe je bij Twist betrokken bent geraakt?

Begin jaren tachtig ging ik regelmatig mee naar toen nog Spirit, met mijn vriend Jan Bakker, en liep daar een leuk meisje tegen het lijf, waar ik nu inmiddels 32 jaar mee getrouwd ben. Nadat Lucia is gestopt met korfballen zijn we Spirit altijd wel altijd blijven volgen.

Tijdens een jubileum werd ik benaderd door Henk van der Velde of ik interesse had in het voorzitterschap. Inmiddels had ik een eigen administratiekantoor en dus ook de nodige netwerkervaring. Uiteindelijk heb ik het voorzitterschap aangenomen en ben ik in gesprek gegaan met de andere twee verenigingen om mogelijke fusieplannen te bespreken i.v.m. het teruglopen van het aantal leden en grote huurverhogingen door de Gemeente. De rest is geschiedenis en Twist was geboren.

MenL is al jarenlang sponsor van S.C. Twist. Onlangs heeft jullie onderneming een transitie ondergaan van adviesbureau naar een accountantskantoor. Wat heeft jullie tot deze stap gezet?

Doordat Dennis Breevaart, werkzaam bij MenL, zijn studie voor accountant heeft afgerond en hij graag zijn titel wil voeren zijn wij van administratiekantoor veranderd naar een accountantskantoor. Het biedt ons kantoor de mogelijkheid om op deze manier onze bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en een breder pakket te kunnen aanbieden (zie www.menlcijferhelden.nl).

 

Wat vind je van S.C. Twist en wat vind je van onze samenwerking?

Een leuke club mensen. Veel vrijwilligers zowel bij de Korfbal, Handbal, Tennis etc, zij investeren heel veel in deze vereniging. Iedereen moet bewegen, zowel jong als oud, en dat kan hier. En de samenwerking is goed.

Vele middenstanders hebben het best zwaar in deze bijzondere periode. Jullie klantenkring betstaat voor een groot deel uit middenstanders. Heeft dit effect op jullie eigen bedrijfsvoering?

Ja, uiteraard hebben wij hier ook mee te maken. Een aantal klanten die in zwaar weer verkeren en die we goed mogelijk proberen te ondersteunen. Maar dat geldt sowieso voor al onze klanten. We proberen met ze mee te denken, een luisterend oor te bieden, ze te voorzien van informatie en we helpen ze met het aanvragen van de regelingen. En dat doen we naast ons reguliere werk, want wij krijgen geen uitstel voor onze werkzaamheden en bijbehorende verplichtingen. En we proberen zowel zakelijk als privé onze aankopen zoveel mogelijk lokaal te doen om zo de plaatselijke ondernemers te steunen.

Vanaf 2015 ben je actief geweest als vrijwilliger bij de sponsorcommissie van S.C. Twist. Onlangs heb je deze taken neergelegd. Hoe heb je de periode als sponsorcommissielid ervaren en wat was de reden dat je bent gestopt?

Na de fusie wilde ik een bijdrage leveren om de nieuwe vereniging financieel gezonder te maken en leek me deelname aan de sponsorcommissie een mooie manier. Met enthousiaste leden binnen de sponsorcommissie heb ik dit als een leuke tijd ervaren en hebben we met elkaar het nodige geld bij elkaar gesprokkeld om de vereniging te ondersteunen. Inmiddels zijn we nu een aantal jaren verder en is het tijd om het stokje door te geven. En daar heb ik alle vertrouwen in.

Wat wil je verder nog kwijt?    

Ik wil tegen iedereen zeggen, blijft deze club ondersteunen in deze moeilijke tijden en blijf lid. Daarnaast wil ik zeggen: ga naar de commissies, en vraag of ze nog hulp nodig hebben. Ze zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, dus spreek ze aan.