Lid worden en maatjes van Twist en corona

banner lid worden kort

  banner maatje van Twist   Banner Twist vs Corona

     

NIEUWS

Korfbalscheidsrechter Patrick Peeters weer aan de slag in de Reserve Korfbal League

Patrick Peters scheidsrechterTerwijl het coronavirus ons allemaal in de greep heeft en op dit moment alleen de kinderen van S.C. Twist (handbal en korfbal) mogen trainen op het veld, is op 16 januari in de zaal de Korfbal League weer gestart. Patrick Peeters is één van de scheidsrechters die bij deze wedstrijden in actie mag komen.

Vorige week heeft hij Blauw Wit (A) 2 – KCC 2 (uitslag 17-12) gefloten in de oefenrondes.
Komende week fluit hij zijn eerste officiële wedstrijd Groen Geel 2 – Oost Arnhem 2 in de reserve Korfbal League. Deze wedstrijden van de league en de reserve league zijn te volgen via:
http://eyecons.com/kanalen/korfbal-league of http://eyecons.com/kanalen/reserve-korfbal-league

Patrick heeft continu zijn conditie op peil gehouden door te fietsen en te hardlopen. Deze zelfdiscipline heeft ervoor gezorgd dat hij positief kon antwoorden toen hij gevraagd werd of hij klaar was om tijdens deze bizarre tijd in de reserve league te komen fluiten.
Voor elke wedstrijd worden er sneltesten afgenomen, op de vraag hoe hij het vindt weer in het veld te staan onder de huidige omstandigheden geeft hij aan: “Het fluiten vind ik geweldig. Hier heb ik hard voor getraind, zeker ook omdat het nieuw is voor mij om met 2 scheidsrechters in het veld te staan. Echter de entourage is een stuk minder. Je mist de sfeer en het meeste geluid wat je hoort zijn de spelers onderling, de mensen op de reservebanken en de zaalschoenen die piepen. Mij zal je hierover niet horen klagen, want ik ben blij dat ik weer mag fluiten”.

Hoe vind je het om met 2 scheidsrechters in het veld te staan? “Ik vind het een meerwaarde dat je met 2 scheidrechters in het veld staat, dit komt omdat beide scheidsrechters op alle posities kunnen staan om het spel goed te kunnen beoordelen”.

Patrick heeft in 2016, samen met zijn toenmalige assistent, de Ziggo Dome finale van de A gefloten. Zijn doel is nu om weer terug te komen naar de hoofdklasse. Daarbij helpt het nu dat hij mag fluiten in de reserve korfbal league.